مزاج غذا: گرم
مناسب برای: سالمندان و سرد مزاجان – بیماریهای سرد- فصول سرد سال
نامناسب برای: گرم مزاجان
تاثیر: افزایش قوای جنسی
میزان مصرف: 10 گرم در فصول سرد سال
فراورده بعد از 6 ماه قابل استفاده است- فراورده از زمان تهیۀ آن تا 3 سال دارای اثر خواهد بود
روش تهیّه: دانههای درشت سیر را انتخاب نموده، بعد از پوست گرفتن آنها را در شیر به مدت یک شبانهروز خیسانده و به شیرۀ شکر افزوده و میجوشانند تا به قوام آید. هل کوچک و بزرگ، زنجبیل، دارچین، میخک، دارفلفل، جوز بوا و زعفران نیز کوبیده و به شیرۀ شکر تهیه شده افزوده و آن قدر مخلوط میشود تا حالت یکنواخت پیدا کند.
***توجه: به دلیل خاصیت دارویی این فراورده به میزان مصرف آن دقت شود، در غیر این صورت فرد مصرف کننده دچار عوارض نامطلوب ناشی از آن خواهد شد.
2_بصلیّه(پیازبا)
مزاج غذا: گرم و تر
مناسب برای: افراد سرد مزاج
نامناسب برای: افراد گرم مزاج به خصوص کسانی که معدۀ آنها گرم است
تأثیر : افزایش قوای جنسی
روش تهیه اول: گوشت قیمهای را در روغن بریان نموده، دو برابر وزن گوشت، پیاز پخته و به میزان دلخواه دارچین، زیره، گشنیز، نمک، زردچوبه، زعفران و سیر ( به ویژه برای سرد مزاجان) افزوده بعد از پخت کامل گوشت، غذا آماده خواهد بود.
روش تهیه دوم: داخل پیاز را خالی نموده، آن را با گوشت قیمهای و برنج که به میزان مساوی مخلوط و پخته شدهاند و ادویه مذکوره پر کرده و به مدت بیست دقیقه در آب و روغن اندک پخته شود. همچنین میتوان گوشت قیمه و برنج را به صورت خام به همراه ادویه وارد پیاز کرد و در آب و روغن فراوان به مدت طولانیتری نسبت به قبل پخت.
3_حلوای گزانگبین:
مناسب برای: سرفه - گرفتگی گلو ( خشونت حلق) - یبوست
روش تهیه: گزانگبین (3 قسمت) با حرارت ملایم ( ترجیحا غیر مستقیم) آب نموده و پس از صاف کردن و جدا نمودن آلودگیهای آن با (یک قسمت) شکر جوشانده و کف آن با سفیدۀ تخم مرغ افزوده شده به آن گرفته میشود. بعد از این که به قوام آمد و سرد شد با اندک حرکتی شکسته خواهد شد. حال میتوان به آن مغز پستۀ بو داده و نارگیل اضافه نمود.
نظرات شما عزیزان:
قالب ساز آنلاین |