مزاج غذا: گرم و تر
مناسب برای : دوران نقاهت – افراد سوداوی مزاج و دارای مزاج خشک
تاثیر: مولد خون صالح- فربهی بدن- طراوت بخشیدن به بدن
روش تهیّه :گوشت مرغ را قطعه قطعه کرده ، کف آن را حین پخت جدا نموده، پیاز خرد شده و نخود نیمشکسته به آن افزوده. نیم ساعت قبل از پایان پخت گشنیز و مصطکی اضافه نموده و غذا با آب لیمو یا سرکه ترش شود.(مرغ حتما باید خانگی باشد)
2_زیرباج
مزاج غذا: بستگی به مواد اولیه آن دارد.
مناسب برای : همۀ مزاجها- جهت افراد گرممزاج بدون زعفران تهیه شود- دوران نقاهت
نامناسب برای: افرادی که نیاز به کالری فراوان دارند، زیرا غذائیت آن کم است.
تأثیر: تسکین صفرا و از بین بردن رطوبت بالای بدن
روش تهیه: گوشت قیمه ای یا گوشت مرغ یا هر دو را با دارچین و روغن کنجد و نخود پوست گرفته مخلوط نموده و آن قدر آب به آن افزوده که روی آن را بگیرد ،جوشانده و کف آنرا گرفته، نیم ساعت قبل از پایان پخت سرکۀ انگور (نصف میزان گوشت) ، شکر (به میزان دلخواه) ، خلال بادام و اندکی گلاب ، زیره و گشنیز اضافه شود. البته میتوان در صورت تمایل زرشک و میوه های ترش خشک را به غذا افزود.
نظرات شما عزیزان:
قالب ساز آنلاین |