حرفه وطن
کشت نیشکر هر ساله از اردیبهشت ماه آغاز شده و بعد از گذشت ۸ماه در اوایل دی برداشت می شودوبرای
اینکه ماحصل دست رنج کشاورزان به بازار عرضه شود پس از تمیز کردن نیشکر
درکارگاهای سنتی آب نیشکرها که به زبان گیلکی به آن “شکرلوله” گفته میشود
با استفاده از دستگاه ،گرفته میشود آب حاصل از نیشکرها را در داخل ظرف فلزی
بزرگی میریزند وبعد از قرار دادن برروی حرارت وصرف مدت زمانی نسبتا
طولانی (بین۶ تا ۸ساعت) وهم زدن های مدارم بیش از ۹۰درصد از آب نیشکرها
بخار شده وکفی به رنگ قهوه ای ایجاد میشود پس از برداشتن کف مایع سیاه
رنگ باقی می ماند که “دوشاب” نام دارد.
دوشاب یا این مایع سیاه رنگ همچنان حرارت داده شده وبصورت مداوم هم زده میشود تاجایی که تبدیل به شکری به رنگ قهوه ای روشن یا تیره شود وپس آماده شدن شکر آنرا داخل قالب ریخته ودر جای خنک قرار میدهند تا سفت شود.شکر حاصل از آن به رنگ قهوهای یا به زبان محلی سیاه شکر، خواص زیادی دارد که از آن جمله میتوان به رفع خستگی مزمن، پاک کننده ضایعات کبدی، رفع گرمی دهان و زبان و التهابات لثه اشاره کرد. همچنین برای درمان فاویسم، کم خونی یرقان داخلی و عصبی بسیار مفید می باشد.
پس از آماده شدن شکر سیاه که یک غذای کامل محسوب میشود وپر از خواص غنی دارویی بوده وبسیار انرژیزا می باشد این محصول با قیمتی حدود ۱۵تا ۲۰ هزار تومان در هرکیلوگرم در بازار به فروش میرسد.
نظرات شما عزیزان:
نوشته شده در 2 بهمن 1391| يک نظر
ساعت
5:57 توسط عیسی میرداروطنقالب ساز آنلاین |