حرفه وطن
به گزارش عرش نیوز، در کتب مقدس یهودیان و نویسندگان قدیمی یونان و روم از آن نام برده شده و در قرآن نیز در سورهای به نام انجیر خداوند به تین و زیتون قسم خورده چراکه درختانی هستند که میوههای آنها خواص غذایی کامل داشته، سهلالهضم بوده و خواص دارویی نیز دارند.
بقراط در چندین مورد انجیر را به عنوان ملین و مغذی نام برده و در بیماریهای التهابی بدن آن را مفید دانسته است.
به گفتهی کارشناس تغذیه مرکز بهداشت ساوه انجیر تقویتکننده کبد است و مصرف آن سموم بدن را دفع میکند.
مینا اسدی در گفتوگو با ایسنا افزود: انجیر میوهای خوشمزه و مغذی و حاوی قند، پروتئین، چربی، مواد معدنی نظیر کلسیم، فسفر، آهن، روی و فلوئور و ویتامینهای مختلف چون ویتامین A، E، C و ویتامینهای گروه B است.
وی بیان کرد: در طب سنتی نیز انجیر را میوهای با طبع گرم و تر و مناسب برای درد سینه، سرفه و بیماری سپرز( بیماری طحال) معرفی کرده اما، در عین حال مصرف زیاد آنرا مضر دانستهاند. انجیر مخلوط با خرما، کشمش و عناب به چهار میوه نرمکننده سینه معروفند.
وی با بیان خواص دارویی این میوه بهشتی نیز گفت: گفته شده که انجیر تقویتکننده کبد است وبوی بد دهان را از بین میبرد . انجیر تعرق بدن را زیاد میکند و برخی از سموم و مواد شیمیایی موجود در بدن با خوردن انجیر از بدن دفع میشوند.
به گفته این کارشناس تعذیه، انجیر ادرارآور است، یبوست را برطرف میکند و جوشانده انجیر خشک برای رفع سرماخورگی بسیار مفید است. انجیر دستگاه هاضمه را تقویت میکند و برای درمان سوءهاضمه مناسب است .
وی تصریح کرد: این میوه شیر مادر را افزایش میدهد و بدلیل اشتهاآور بودن و برخورداری از مقدار مناسب مواد مغذی مصرف انجیر برای کسانی که مایل به افزایش وزن هستند یا در دوره نقاهت بیماری بسر میبرند گزینه مناسبی است.
اسدی خاطرنشان کرد: با وجود تمام خواص ذکر شده باید توجه داشت که مصرف زیاد این میوه تولید نفخ شکم و اسهال کرده و نیز برای بیماری چشم نیز مصرف آن توصیه نمیشود. از طرفی به دلیل میزان بالای قند موجود در انجیر، این میوه برای مبتلایان به بیماری دیابت مناسب نیست و در صورت تمایل بیش از دو عدد در روز نباید مصرف شود.
میزان قند موجود در انجیر خشک ۳۰ تا ۴۰ درصد بیشتر از تازه آن است.
نام انجیر از زمان ما قبل تاریخ در اسطورهشناسی مردم ممالک مختلف ذکر شده است.
بقراط در چندین مورد انجیر را به عنوان ملین و مغذی نام برده و در بیماریهای التهابی بدن آن را مفید دانسته است.
به گفتهی کارشناس تغذیه مرکز بهداشت ساوه انجیر تقویتکننده کبد است و مصرف آن سموم بدن را دفع میکند.
مینا اسدی در گفتوگو با ایسنا افزود: انجیر میوهای خوشمزه و مغذی و حاوی قند، پروتئین، چربی، مواد معدنی نظیر کلسیم، فسفر، آهن، روی و فلوئور و ویتامینهای مختلف چون ویتامین A، E، C و ویتامینهای گروه B است.
وی بیان کرد: در طب سنتی نیز انجیر را میوهای با طبع گرم و تر و مناسب برای درد سینه، سرفه و بیماری سپرز( بیماری طحال) معرفی کرده اما، در عین حال مصرف زیاد آنرا مضر دانستهاند. انجیر مخلوط با خرما، کشمش و عناب به چهار میوه نرمکننده سینه معروفند.
وی با بیان خواص دارویی این میوه بهشتی نیز گفت: گفته شده که انجیر تقویتکننده کبد است وبوی بد دهان را از بین میبرد . انجیر تعرق بدن را زیاد میکند و برخی از سموم و مواد شیمیایی موجود در بدن با خوردن انجیر از بدن دفع میشوند.
به گفته این کارشناس تعذیه، انجیر ادرارآور است، یبوست را برطرف میکند و جوشانده انجیر خشک برای رفع سرماخورگی بسیار مفید است. انجیر دستگاه هاضمه را تقویت میکند و برای درمان سوءهاضمه مناسب است .
وی تصریح کرد: این میوه شیر مادر را افزایش میدهد و بدلیل اشتهاآور بودن و برخورداری از مقدار مناسب مواد مغذی مصرف انجیر برای کسانی که مایل به افزایش وزن هستند یا در دوره نقاهت بیماری بسر میبرند گزینه مناسبی است.
اسدی خاطرنشان کرد: با وجود تمام خواص ذکر شده باید توجه داشت که مصرف زیاد این میوه تولید نفخ شکم و اسهال کرده و نیز برای بیماری چشم نیز مصرف آن توصیه نمیشود. از طرفی به دلیل میزان بالای قند موجود در انجیر، این میوه برای مبتلایان به بیماری دیابت مناسب نیست و در صورت تمایل بیش از دو عدد در روز نباید مصرف شود.
میزان قند موجود در انجیر خشک ۳۰ تا ۴۰ درصد بیشتر از تازه آن است.
نظرات شما عزیزان:
موضوعات مرتبط: طب سنتی ، نکات طب سنتی ، بهداشت ، بیماری و واکسن ، دارو ، ،
نوشته شده در پنج شنبه 21 شهريور 1393| نظر بدهيد
ساعت
12:40 توسط عیسی میرداروطنقالب ساز آنلاین |