چند نکته در هنگام خرید پارچه
1 - پارچه را متناسب با لباس مورد نظر انتخاب کنید.
2 - تکه ای از پارچه را در دستانتان مشت کنید تا مطمئن شوید پارچه خیلی زود چروک نمی شود، اگر پارچه در دستان شما خیلی زود چروک شد از خرید این پارچه منصرف شوید.
3 - اگر پارچه سفید و مرطوبی را روی پارچه تیره کشیدید و پارچه سفید خیلی زود رنگ گرفت این پارچه بعد از شست و شو رنگ زیادی از دست خواهد داد.
4 - با دست، پارچه را از دو جهت ( تار و پود ) بکشید تا از استحکام پارچه اطمینان حاصل کنید.
چند نکته در نگه داری از لباس های پشمی
1 - لباستان را با یک فرچه نازک و سخت تمیز نمایید.
2 - جیب های لباس پشمی را پس از استفاده خالی کرده و در جای سرد آویزان کنید.
3 - لباس های پشمی ای که چروک شده در بخار حمام قرار دهید تا چروک ها برطرف شود و یا با پارچه نم دار و تنظیم درجه ی اتو روی شماره ( 2 ) آنرا اتو کنید.
4 - برای آنکه عمر لباس های پشمی طولانی شود، پس از دو روز پوشیدن، یک روز از آنها استفاده نکنید.
در صورت خیس شدن لباس های پشمی، موارد زیر را رعایت کنید
1 - لباس ها را روی بخاری، شوفاژ و یا در معرض آفتاب رها نکنید.
2 - در ماشین خشک کن آن را خشک نکنید.
3 - در جای صاف آن را پهن کنید و بگذارید با هوای اتاق خشک شود.
نگه داری از مخمل و ابریشم
پارچه های مخمل و ابریشم اگر تا شوند و در کمد یا چمدان نگه داری شوند، خط می اندازند که جلوه و بافت پارچه از بین می رود، این پارچه ها را دور یک استوانه بپیچید و تا نکنید.
جلوگیری از چروک و تا خوردن لباس
هنگام تا زدن لباس ها و قرار دادن آنها در چمدان برای اینکه مابین لباس، خط تا نیفتد، در محل تا، یک تکّه دستمال یا کیسه فریزر بگذارید.
جلوگیری از چروک شدن شلوار
هنگام سفر، جمع آوری و قراردادن لباس ها در چمدان بسیار مهم است. اگر می خواهید شلوارها در حین بسته بندی در چمدان چروک نشود، توصیه می شود ابتدا قسمت بالای شلوار را قرار دهید، سپس بقیه لباس هایتان روی آن بگذارید و بعد پای شلوار را روی لباس ها برگردانید.
جلوگیری از باز شدن پلیسه دامن
برای اینکه پلیسه ی دامن در هنگام خشک شدن باز نشود، توصیه می شود کمربند روی پلیسه ها ببندید.
خوشبو کردن کمد لباس
برای اینکه کمد لباستان خوشبو باشد، هرگز لباس های کثیف و عرق کرده را به مدت طولانی در کمد آویزان نکنید؛ در ضمن می توانید شیشه های عطر خالی را لابه لای لباس هایتان بگذارید.
حفظ خط شلوار
برای اینکه شلوار شما خط اتوی خوبی داشته باشد، در محل خط انداختن شلوار صابون بکشید و سپس اتو کنید.
حرکت روان زیپ
برای باز و بسته شدن بهتر زیپ، کمی صابون با نوک مداد نرم و یا حتی کمی روغن چرخ روی لبه دندانه های زیپ بمالید.
جلوگیری از ریش شدن انتهای روبان
برای اینکه انتهای روبان ریش نشود از کمی چسب مایع، یا چسب چوب بی رنگ کمک بگیرید و یا کمی ته آن را بسوزانید.
جلوگیری از جذب گرد و خاک در پارچه
مانتو، چادر و شلوارهای مشکی، گرد و غبار محیط را به خود جذب می کنند. مواد نرم کننده و ضد الکتریسیته زیادی به بازار آمده است که برای برطرف کردن این مشکل استفاده می شود. بهتر است بدانید که مواد پاک کننده به جا مانده در پارچه باعث جذب گرد وخاک می شود. معمولاً در هنگام استفاده از مواد پاک کننده، کمتر از مقدار مواد توصیه شده در دستورالعمل کارخانه مصرف کنید و یا آبکشی را بهتر انجام دهید.
شست و شوی کت و شلوار و پالتو
اینگونه لباس ها را نباید در آب شست وشو داد، بلکه باید خشک شویی شوند. هنگام اتو کشی باید از بخار و حرارت 150 درجه سانتی گراد انجام شود.
شست و شوی پلیور
پلیورها معمولاً به جنس های پشم، آکرلیک، آنقوره، لمزوول و ... در بازار وجود دارند، این گونه لباس ها باید فقط با دست شسته شوند و هرگز از ماشین لباس شویی استفاده نشود. مدت زمان شستن کوتاه و هنگام آبکشی ملایم و آرام، عمل کنید و حتماً در سطحی صاف خشک کنید.
شست وشوی پیراهن و تی شرت
این گونه لباس ها را می توانید در ماشین لباسشویی با حداکثر حرارت 40 درجه سانتی گراد بشویید. و با دور آرام ماشین، آبکشی کنید. در ضمن برای خشک شدن، لباس را در محیط باز و چوب لباسی آویزان کنید.
توصیه ای در شست وشوی لباس های پشمی
اگر لباس پشمی را در آب ولرم محتوی یک قاشق گلیسرین آبکشی کنید، پارچه نرم و لطیف می شود و ضمناً مانع از ایجاد خارش پوست بدن می شود.